Зелена супа "Калдо верде"

Зелена супа "Калдо верде" Лакомник
Зелена супа "Калдо верде"
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г италианско или обикновено зеле

60 г суха чеснова наденица или чоризо

1,5 големи картофа (около 250 г)

750 мл вода

1 к.л. сол

1/4 ч.ч. зехтин

червен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Италианското зеле трябва да се измие със студена вода. След това трябва да отделите листата от главата и да ги нарежете на тънки ивици. Така приготвеното зеле трябва да оставите за половин час. Наденицата трябва да се надупчи с вилица на няколко места и да се свари във вода на силен котлон. След като водата заври, намалете котлона и варете 15 минути. След това подсушете и нарежете на парчета. Обелете картофите и варете в подсолена вода 15 минути. Извадете картофите и внимателно намачкайте на пюре. След това го върнете обратно в тенджерата с водата от картофите. Добавете зехтина и сварете. Нарязаното зеле изсипете в тенджерата и варете 5 минути. Поставете наденицата и варете още 3 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц